miercuri, 30 noiembrie 2016

TALISMAN CONTRA DEOCHIULUI


Doi ochi răi ti-o strâcat,
Și nouă sfinți te-o vindecat;
Doi ochi răi ti-o strâcat 
Si opt sfinti te-o vindecat (... )             

 Ce credeti ca este acesta?!Da,da este un descantec de deochi.Am inceput cu el pentru ca in acest post voi vorbi despre deochi si va voi arata un talisman simplu de facut care va tine departe aceste energii negative care pot provoca stari de slabiciune si dureri de cap.
 Cred ca majoritatea oamenilor cred in deochi si au simtit pe pielea lor efectul sau ,sau macar cunosc pe cineva care a fost deocheat.Deochiul este la fel de vechi ca si zeii sumerieni ,si are diferite nume in fiecare tara, de exemplu in Spania-mal de ojo (ochiul rau),Italia-malocchio,Grecia-baskania.
 Ca remediu pentru a scapa efectele deochiului se spun anumite descantece(ca cel de mai sus,care se spune de 9 ori,descrescator),sau se recita rugaciunea 'Tatal Nostru' in timp ce se maseaza fruntea, in sensul acelor de ceasornic, de mai multe ori,dupa care cel deocheat trebuie sa isi schimbe locul.Bineinteles ca obiceiurile ,descantecele si remediile difera de la tara la tara.
 Exista ,desigur si multe talismane sau obiecte magice care sa contracareze deochiul, cum ar fi margelele albastre purtate la gat sau la mana, Ochiul lui Horus, bilele de sticla umplute cu ate colorate si atarnate la ferestre, o ata rosie legata, de obicei, la mana copiilor mici, si multe altele care pot fi gasite usor pe google.
 Acelasi efect il are si acest talisman\careu magic ,foarte usor de realizat, pe orice fel de material vreti.Se poate desena oricand doriti si este bine sa fie purtat tot timpul,atat cat se considera necesar.




     72  81  33  42
     98  82  9    11
     25  37  49  50
     45  27  9     1
  
 Sa va fie de folos!

Surse:Amulete si talismane pentru incepatori-Richard Webster
          Google-Wikisource

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu